Termeni si conditiiTermeni de utilizare (“Termeni si conditii”)


Acest document este contractul de furnizare servicii gazduire servere virtuale


PARTILE CONTRACTANTE

S.C. Teen Telecom SRLcu sediul social in Com. Agroindustrial Unirea II, etaj 1, cam 1, sector 3, Bucuresti, Romania, inregistrata la registrul comertului cu numarul: J40/7617/2006, avand cod unic de inregistrare: RO18654164(, “noi”, “TeenTelecom”, “furnizorul”, “SmartVPS.ro”) va multumeste pentru accesarea paginii de internet www.smartvps.ro (site-ul).

Acesti termeni de utilizare definesc conditiile de utilizare ale site-uluiwww.smartvps.ro(“SMARTVPS”) si ale serviciilor pe care acesta le furnizeaza (serviciile) si au valoarea unui contract incheiat intre TeenTelecom in calitate de furnizor de servicii si de proprietar al site-uluiwww.smartvps.ro si orice vizitator al sitului sau utilizator al serviciului (denumit in continuare “dvs”, “clientul”, “dumneavoastra”) in calitate de beneficiar.

Folosirea in orice fel a serviciilor sau a sitului www.smartvps.ro implica acceptarea in intregime din partea dumneavoastra a termenilor de utilizare prezenti aici. DACA NU SUNTETI DE ACORD CU ACESTI TERMENI DE UTILIZARE, NU AVETI VOIE SA FOLOSITI SERVICIILE SMARTVPS.RO SI AR TREBUI SA IESITI DE PE ACEASTA PAGINA DE INTERNET.

Completand formularul de comanda:

Va obligati sa furnizati informatii corecte si sa actualizati aceste informatii de cate ori este nevoie.

Va exprimati acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul onorararii comenzilor depuse. Datele cu caracter personal pe care ni le furnizati sunt strict confidentiale. Le vom folosi doar pentru a asigura desfasurarea in conditii optime a relatiei de afaceri dintre noi si dumneavoastra. Am luat masuri speciale de securitate impotriva pierderii sau folosirii gresite a datelor cu caracter personal.Ne obligam sa respectam drepturile pe care vi le confera legea 677/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.Puteti trimite sesizari privind aceste aspecte catre:comercial@smartvps.ro ... cu alte cuvinte:

Stim ca nu aveti timp sa cititi in Termeni si Conditii. Oricum, nimeni nu sta sa le citeasca in intregime.

Vom sumariza pentru dumneavoastra pe parcursul acestui document:

Termeni si conditii de folosire (contract)… Sunt pentru a ne proteja atat pe noi cat si pe dumneavoastra. Faptul ca accesati aceasta pagina de internet si folositi serviciile noastre inseamna ca sunteti de acord cu ele.

Obiectul contractului
Obiectul contractului il constituie furnizarea de catre TeenTelecom a serviciilor de inchiriere servere virtuale.

Valoarea contractului
In considerarea realizarii obiectului contractului clientul va plati catre TeenTelecom contravaloarea in lei a unui abonament lunar conform tipului de serviciu ales in procesul de comanda din site-ul www.smartvps.ro . TVA este inclusa in preturile afisate pe www.smartvps.ro

Tarifele nu includ costuri rezultate din folosirea serviciilor oferite de terti sau care exced obiectului prezentului contract. TeenTelecom își rezervă dreptul de a modifica tarifele. Noile tarife vor fi comunicate clientului prin e-mail si publicate pe site-ul www.smartvps.ro. Daca nu este de acord cu noile tarife beneficiarul poate denunta unilateral contractul intr-o perioada de 30 de zile. Daca nu exista nicio cerere primita in 30 de zile, se va considera accept tacit asupra modificărilor operate.

Pentru serviciile contractate, FURNIZORUL va emite lunar o factura catre BENEFICIAR. Factura va fi achitata de catre BENEFICIAR in maximum 15 zile de la emiterea acesteia de catre FURNIZOR. In cazul depasii termenului de plata, BENEFICIARUL va putea fi obligat la plata de penalitati de 0,1% din valoarea facturii pentru fiecare zi de intarziere. In cazul neachitarii facturii, dupa trecerea termenului de 15 zile, FURNIZORUL își rezervă dreptul de a restrictiona total sau partial accesul clientului la serviciile contractate și/sau accesul public la serviciile oferite către client. Orice restrictii aplicate în astfel de cazuri nu se pot considera lipsă furnizare serviciu.

Facturile vor fi trimise prin e-mail la adresa precizata de BENEFICIAR in timpul comenzii de pe site-ul www.smartvps.ro . In cazul in care BENEFICIARUL nu primeste sau refuza sa primeasca factura, acesta nu este exonerat de la plata facturii. Primirea facturii si necontestarea ei in termen de 5 zile transforma sumele facturate in creante certe, lichide si exigibile scadente conform prezentului contract.
.. cu alte cuvinte:

Costa cat scrie pe www.smartvps.ro iar preturile de acolo includ TVA.Va rugam sa platiti la timp pentru a evita suspendarea serviciilor. Si noi avem de platit multe facturi. Curentul in centrele de colocare din Romania este foarte scump.DURATA CONTRACTULUI
Prezentul contract intra in vigoare de la data comenzii pe site-ul www.smartvps.ro, se încheie pe o perioadă de o luna si se va prelungi automat cu perioade egale de timp daca niciuna din parti nu a cerut incheierea prezentului contract. In cazul alegerii unor optiuni de plata pentru mai multe luni in avans durata contractului este egala cu perioada achitata in avans.

… cu alte cuvinte:
Contractul este valabil atata timp cat platiti serviciile.

DREPTURILE ŞI OBLIGAŢIILE FURNIZORULUI
FURNIZORUL se angajeaza sa ofere un uptime al serviciului conform angajamentului de disponibilitate: SLA (www.smartvps.ro/sla.html)
FURNIZORUL va asigura conditii optime de acces internet, temperatura si alimentare tensiune pentru echipamente.
FURNIZORUL va asigura suport tehnic la numarele de telefon:021 3147750/ 0728326555 si la adresa de mailsupport@smartvps.ro .
Furnizorul asigură minimum două legături de acces în internet in locatia unde sunt instalate echipamentele ce deservesc prezentul contract. In situatii exceptionale, accesul catre/dinspre un IP sau catre/dinspre un grup de IP-uri poate fi restrictionat de către Furnizor si/sau de către furnizorii acestuia de internet, spre anumite destinatii din internet sau spre intreg internetul, în cazul unui atac de tip flood a cărui intensitate pune în pericol functionarea echipamentelor operatorilor ce tranzitează respectivul trafic. Furnizorul va restabili accesul internet pentru respectivul IP dupa ce atacul se va fi incheiat.

… cu alte cuvinte:
Ne straduim ca sa va oferim un serviciu cat mai bun si facem tot ceea ce ne sta in putinta in acest sens. In situatii extreme, cand nu mai exista nicio alta varianta, suntem nevoiti sa luam masuri mai drastice (filtre, firewalls, blocari de ip-uri etc) astfel incat impactul unor evenimente negative asupra clientilor sa fie cat mai mic.

DREPTURILE ŞI OBLIGAŢIILE BENEFICIARULUI
Beneficiaruleste direct responsabil de modalitatea si scopul folosirii accesului in reteaua de internet.
Beneficiarul este direct responsabil de natura softurilor instalate cat si a drepturilor de folosinta a acestora.
Clientul se obligă să comunice intr-un timp cat mai scurt Furnizorulului orice modificare privind datele sale de identificare. Furnizorul nu își asumă răspunderea pentru exactitatea datelor neactualizate de Client.
Urmatoarele actiuni sunt interzise,oricare din ele poate duce la suspendarea imediata, fara notificare, partiala sau totala a serviciului:

- stocarea, publicarea de materiale sau pentru întreprinderea unor alte actiuni care incalca legile romanesti sau alte legi internationale;

- trimiterea de mesaje email nesolicitate de către primitori, denuntate sau nedenuntate ca SPAM, dar care pot fi considerate ca atare;

- stocarea, publicarea de materiale electronice detinute fara autorizatie, secrete de marcă sau care incalca dreptul de autor, dreptul la intimitate sau publicitate, sau alte drepturi de proprietate ale unei alte parti.

- stocarea, publicarea de materiale electronice care au caracter de: amenintare, abuz, hartuire, declaratii calomnioase;

- stocarea, publicarea de continut pentru adulti, pornografie, orice imagine sau text cu continut sexual sau obscen care incalca legile specifice pentru astfel de continut; - promovarea unor activitati ilegale: viruși, phishing, malware, hacking, cracking, warez, etc; sau folosirea unor astfel de aplicatii;

- colectarea de informatii cu caracter personal fără acordul persoanelor ale căror date sunt colectate;

- folosirea unor aplicatii software cu probleme de securitate cunoscute;

Orice reclamatie primita si confirmata de catre Furnizor in sensul celor enumerate mai sus poate duce la suspendarea imediata, partiala sau totala a serviciului.

… cu alte cuvinte:
FARA SPAM, PORN, PHISHING, MALWARE, HACKING, etc..vom suspenda serviciul fara a va notifica!

Folosirea resurselor
Clientii pot folosi doar resursele alocate lor conform pachetului de servicii ales. Orice client care foloseste intensiv resursele alocate va avea posibilitatea de marire a acestora prin schimbarea pachetului de servicii si plata unor tarife suplimentare. SmartVPS.roNUva limita/ingradi accesul clientului in cazul in care acesta foloseste mai mult de x% din totalul resurselor server-ului.
Furnizorul poate limita/ingradi accesul clientului, fara aviz prealabil, in cazul in care clientul prin actiunile sau non-actiunile sale afecteaza integritatea retelei furnizorului: Atacuri de tip denial of service dinspre sau catre client; gasirea si folosirea unor modalitati prin care clientul poate depasi resursele alocate planului. Clientul va folosi DOAR adresele IP care i-au fost alocate. Orice incercare de a folosi alt IP ne poate determina sa blocam serviciul achizitionat de client.

… cu alte cuvinte:
E ok sa folositi tot ceea ce va oferim, dar nu incercati mai mult. Nu primiti de la noi notificari ca aveti o aplicatie care consuma prea multe resurse… (eterna problema de la shared-hosting) sau, mai grav, sa facem noi ceva astfel incat sa mai salvam din resursele consumate (EX: scadem prioritatea la CPU, sau la hard-disk etc..). Totusi, in situatii grave (flood de exemplu, furt de ip.. etc), care ar afecta mai multi clienti putem lua masuri mai drastice. Sunt necesare si astfel de masuri (intr-adevar, f rar) pentru a putea asigura calitatea care va determina sa folositi serviciile noastre, nu doar servere puternice.

Declinarea responsabilitatii
Utilizarea serviciilor smartvps.ro se face pe riscul clientului. Furnizorul nu isi asuma nicio responsabilitate, nu acorda garantii si nu este responsabil pentru eventuale pierderi ale datelor, pierderi economice sau altfel de pierderi rezultate direct sau indirect din utilizarea serviciilor smartvps.ro.
SmartVPS nu poate garanta acuratetea informatiilor primite in procesul de comanda de pe site-ul www.smartvps.ro sau in derularea serviciilor oferite prin www.smartvps.ro.
SmartVPS.ro va lua toate masurile necesare pentru securizarea datelor dar nu garanteaza securitatea sau integritatea datelor stocate pe serverele proprii.
Furnizorul poate acorda despagubiri conform SLA (www.smartvps.ro/sla.html ) dar acestea nu pot depasi valoarea efectiva a serviciului contractat.
Beneficiarul este de acord sa nu pretinda despagubiri si sa nu traga la raspundere SmartVPS.ro pentru nicio pretentie rezultata din utilizarea serviciilor care prejudiciaza beneficiarul sau o alta terta persoana.

… cu alte cuvinte:
Facem tot ceea ce ne sta in putinta sa oferim un serviciu cat mai bun. Totusi, in situatia putin probabila a unor evenimente neplacute, nu vom putea fi trasi la raspundere.

FORŢA MAJORĂ
Forţa majoră exonerează de răspundere partea care o invocă în condiţiile legii dacă este notificată în termen de 5 ( cinci ) zile de la apariţia cazului de forţă majoră şi constatată în 15 ( cincisprezece ) zile de la notificare, pe baza certificatului eliberat de Camera de Comerţ şi Industrie de la sediul părţii contractante care invocă această clauză.
Modalitatea de acceptare a prezentului contract se realizeaza online, prin plasarea comenzii si efectuarea platii facturilor emise de FURNIZOR. Conform ordonantei nr.130 din 31 august 2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, în cazul prestarilor de servicii, de la încheierea contractului".

… cu alte cuvinte:
Facem tot ceea ce ne sta in putinta sa oferim un serviciu cat mai bun. Totusi, in situatia putin probabila a unor evenimente neplacute, nu vom putea fi trasi la raspundere.

Termeni si conditii pentru serviciile de mententanta si administrare servere.
Prin intermediul abonamentelor de tip mentenanta si adminsitrare server asiguram urmatoarele:
  • Instalari si configurari de soft-uri de tipul open source sau pentru care clientul detine licenta; Exemplu: actualizari kernel, configurare firewall, tuning pentru apache, nginx, mysql, wordpress, magento etc.
  • Alocam 8 ore lunar pentru fiecare contract de mentenanta; orele suplimentare se vor taxa cu 10Euro/ora.
    TARIF contract mentenanta si administrare server: 40Euro/lunar (TVA inclus)
    • Pentru fiecare solicitare primita prin email sau telefon vom raspunde prin email cu perioada de timp necesara pentru indeplinirea acesteia, apoi, cu acordul clientului, mergem mai departe si rezolvam problema/solicitarea acestuia


… cu alte cuvinte:
Facem referire doar la ce tine de server si de serviciile acestuia. Evident, in cazul unor probleme datorate noua (putin probabil :-) ) nu contorizam in cadrul mentenantei.